^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Who's online

Avem 3 vizitatori și nici un membru online

ECO -GRADINITA/SCOALA

INFORMARE -IUBESTE NATURA

APRILIE 2014

 

          In cadrul programului mondial ,,ECO-GRĂDINIŢA/ ŞCOALA”, în luna  aprilie 2014,  a avut loc actiunea :”Iubeste natura.”La activitate au participat prescolarii, parintii acestora si cadrele didactice implicate in proiect din cadrul Gradinitei cu program prelungit Sfantul Mucenic Mina , Municipiul Ploiesti, precum si scolarii si cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala “Toma Caragiu”, Municipiul Ploiesti.

        Actiunea cu tema ”Iubeste natura!” s-a desfasurat in baza acordului de colaborare incheiat intre  Gradinitei cu program prelungit Sfantul Mucenic Mina , Municipiul Ploiesti si Scoala Gimnaziala “Toma Caragiu”, Municipiul Ploiesti, avand ca invitat special din partea CCDG-Bucuresti pe doamna profesor invatamant primar Larisa Bazavan, iar din partea ziarului “Telegrama de Prahova” pe doamna Echimescu Andreea.

          Aceste activitatii au avut ca scop  formarea si educarea copiilor in spiritul  ocrotirii si protectiei mediului geografic in ansamblul sau.

          In cadrul acestei actiuni copiii au participat la PARADA ECO si  au confectionat fluturasi cu indemnuri ecologice .Copiii si-au prezentat costumele realizate din materiale reciclabile  si au oferit invitatilor fluturasi cu indemnurile ecologice confectionate in cadrul activitatilor practice.

ECO -GRADINITA/SCOALA

SAPTAMANA  ECO

 

 

     Proţectia naturii devine tot mai mult una din cele mai importante preocupări ale societaţii contemporane şi comportă trei aspecte importante: prevenirea deteiorării mediului,acţiuni de depoluare şi reconstrucţie ecologică, ce constau, în principal, în măsuri reparatorii, şi păstrarea sau întreţinerea zonelor depoluate.

            Interesul şi dragostea pentru natură sunt, la majoritatea copiilor, instinctive. În plus, comportamentele şi convingerile formate copiilor la o vârstă cât mai fragedă sunt cele care se pastrează cel mai bine toata viata.

 Astfel, in luna aprilie, am sarbatorit cu copiii ,,Ziua Pasarilor” -1 aprilie, ,,Ziua Mondiala a Sanatatii”-17 aprilie, ,,Ziua Pamantului”-22 aprilie , copiii din gradinita noastra realizand in cadrul saptamanii ECO numeroase teme:

 

-,,Casute pentru pasarele”-activitate practica, participante grupele mari conduse de:Ionita Maria / Musat Margareta si Iordache Marcela / Labescu Laura.

-,,Prietenii curateniei”-activitate artistico-plastica participante grupele mici conduse de Rotaru Antoaneta / Vasile Amalasunda si Stoica Elena / Tarlea Liliana

-,,S.O.S.Salvati Pamantul?”-activitate artistico-plastica participante fiind grupele mijlocii conduse de Constantinescu Luminita /Vasile Irina; Coman Florica/ Bajan Claudia; Gheorghe Dana /Sava Catalina/Moraru Nicoleta ; Oprea Elena /Stan Daniela

- Concursuri sportive in curtea gradinitei avand ca participanti copiii grupelor mari conduse de Merza Mirela / Siriac Elisabeta / Tivu Marinela.

 

Toate aceste actiuni au fost finalizate prin realizarea unei expozitii cu lucrari ale copiilor din cadrul saptamanii cu tema :,,Zbor spre inaltimi”.

Strategia de acţiune în domeniul educaţiei ecologice, la nivelul unităţii noastre, a adus beneficii pe care credem că prescolarii le vor avea prin continuarea Proiectului Mondial ,,ECO-GRADINITA / SCOALA”si anume:

  • ·                     Sensibilizarea copiilor în problema păstrării unui mediu curat, sănătos şi estetic;
  • ·                     Cultivarea dragostei copiilor pentru Terra, pentru toate elementele care intra în componenţa acesteia: ape, plante, animale, etc;
  • ·                     Educarea copiilor în sensul păstrării sănătăţii mediului în care trăiesc;

 

Astfel, pentru a le forma copiilor o conduită ecologică putem porni de la o idee simplă, dar destul de eficientă în planul emoţiilor şi sentimentelor: transpunerea copilului în locul elementului din natură care a suferit o agresiune din partea omului. Pus în postura celui agresat şi care nu se poate apăra singur, copilul va realiza că trebuie să acorde “drept la existenţă” tuturor elementelor mediului din jurul său. Treptat va înţelege că orice acţiune de distrugere sau exterminarea de orice fel este cât se poate de dăunătoare pentru că strică echilibrul naturii.

 

 

 

                                                                        Responsabil Saptamana Eco - Merza Mirela.

 

 

ECO -GRADINITA/SCOALA

CONCURS DE DESENE –PAMANTUL INTRE SURAS SI LACRIMI!” FEBRUARIE 2014

 

 

 

In cadrul programului mondial ,,ECO-GRĂDINIŢA/ ŞCOALA”, în luna  februarie 2014, patru  grupe mari de la Grădiniţa ,,Sfântul Mucenic Mina”, Ploieşti, au participat la concursul de desene  cu tema ,,Pamantul intre suras si lacrimi”.

Toate cele patru grupe au primit diplome de participare, iar copiii au fost premiaţi pentru munca depusă cu  premii importante. Acestor grupuri energice şi inteligente le aparţin copii frumoşi, jucăuşi, voioşi, dar mai ales curioşi.

Degradarea continuă a mediului înconjurător care se petrece sub ochii noştri este un element major al „unei crize de civilizaţie” şi este cauzata tocmai de intervenţia omului în natură. De aceea trebuie conştientizată necesitatea protecţiei mediului, a ocrotirii vieţii în cele mai variate forme ale sale. În acest context, cadrelor didactice le revine obligaţia de a-i învăţa pe copii să inţeleagă şi să iubescă natura, să-i pătrundă tainele şi sa o protejeze, să urmărească formarea şi dezvoltarea conştiinţei ecologice a copiilor.

Astfel, activităţile de educaţie ecologică s-au desfăşurat într-o atmosferă relaxantă, unde interesul, comunicarea, dar şi creativitatea au încurajat iniţiativele,  opţiunile fiecăruia, scopul final al acestui demers fiind formarea unui comportament ecologic adecvat şi derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător.

                                                                                      

 

                                                                                       Director: Popa Jana

                                                                                                Coordonator Eco: prof. Coman Florica

                                                                                       Prof. înv. preşcolar: Rotaru Antoaneta